We proberen met z’n allen bij te dragen aan ontwikkeling van kinderen. Een groot deel van onze tijd en inzet besteden we hiertoe aan samenwerking. Onderzoek laat zien dat elke professional gemiddeld in 8 verschillende groepen, teams en/of samenwerkingsverbanden participeert. Echter de interprofessionele samenwerking gaat niet altijd als vanzelfsprekend goed en voldoet soms niet aan onze verwachtingen. Samenwerking is soms chaotisch, ongestructureerd, weinig doelgericht en kost veel tijd. Elkaar ontmoeten, leren kennen en het creëren van een constructieve dynamiek zijn uitdagingen waar velen mee worden geconfronteerd.
In deze masterclass neemt dr. Jerôme van Dongen – als lector verbonden aan het bijzonder lectoraat Interprofessionele Samenwerking in de Wijk van Zuyd Hogeschool en de innovatiewerkplaats van MIK en PIW groep - jullie op interactieve wijze mee in het thema interprofessionele samenwerking in de wijk. We verkennen samen de uitdagingen, valkuilen en kansen aan de hand van de QuickScan Interprofessionele Samenwerking die bestaat uit 8 thema’s die er toe doen!

Deelnemers wordt gevraagd om twee weken voorafgaand aan de masterclass een QuickScan gericht op de interprofessionele samenwerking op of rond hun eigen ikc/locatie in te vullen. Jerome zal tijdens zijn MC o.a. ingaan op de resultaten van deze scan.