15 vroege starters Muziekimpuls

Donderdag 21 mei geeft minister Bussemaker de <link http: cultuurparticipatie.us1.list-manage.com track _blank>aftrap van de Impuls Muziekonderwijs op basisschool De Vlieger in Den Haag. Ook de 15 vroege starters van deze nieuwe regeling worden bekend gemaakt.

Minister Bussemaker geeft tot 2020 25 miljoen extra uit aan muziekonderwijs op scholen. Dit doet zij onder meer door de deskundigheid van leerkrachten te vergroten. Met het extra geld kunnen scholen de mensen voor de klas trainen in het geven van muziekonderwijs en samenwerken met partijen uit het muziekveld, zoals muziekscholen, harmonieën, brassbands, fanfares, orkesten en poppodia.

15 scholen gaan hier al mee van start. Ze zijn geselecteerd door de regionale en stedelijke culturele expertise centra. Op donderdag 21 mei is er een workshop voor de leerkrachten van deze scholen.

Vanaf dit najaar kunnen ook andere scholen subsidie aanvragen bij het Fonds.
Meer informatie over de <link http: www.cultuurparticipatie.nl subsidies impuls-muziekonderwijs.html external-link-new-window external link in new>Impuls Muziekonderwijs