Crisisfonds en noodopvang voor kwetsbare kinderen

Kinderen die thuis niet veilig zijn of daar niet aan leren toekomen, kunnen toch naar school of de noodopvang. Ook is er een crisisfonds opgericht, om kwetsbare kinderen te helpen met bijvoorbeeld schoolmaterialen. Bron: KinderopvangTotaal

Al deze initiatieven komen voort uit de noodmaatregel die op 15 maart inging om scholen en kinderopvang te sluiten, behalve voor ouders met vitale beroepen. De kinderen die vanwege een onrustige of onveilige thuissituatie niet 24 uur per dag thuis kunnen blijven, werden vergeten. Onder meer leraren, Jeugdzorg en Veilig Thuis trokken aan de bel, met als resultaat dat gemeenten een oproep kregen van minister Arie Slob (Onderwijs) om ook opvang te regelen voor deze kinderen. Slob geeft gemeenten de mogelijkheid om de kinderen overdag onder te brengen in bijvoorbeeld de bieb, een buurthuis of klaslokaal.

(....) Om deze kinderen een duwtje in de rug te geven, hebben Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind de handen ineen geslagen en een speciaal crisisfonds opgezet. Het crisisfonds is er voor kinderen die uithuisgeplaatst zijn, kinderen die thuis wonen met een jeugdbeschermingsmaatregel, kinderen in de maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en AZC’s. Lees hier het hele artikel.