IKC-dag op locatie: IKC De Tamboerijn in Zevenaar

In een serie van vier inspirerende en informatieve bijeenkomsten krijgen schoolbestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit het onderwijs, de kinderopvang, zorg en/of gemeente de kans om te leren van de praktijk. Tijdens deze editie opent IKC De Tamboerijn in Zevenaar haar deuren voor ons. Het thema van deze IKC-dag op locatie is anders organiseren.

 

Deze bijeenkomst is vanwege Corona geannuleerd.

Tijdens deze IKC-dag op locatie is er speciale aandacht voor anders organiseren binnen een Kindcentrum. Jos Boonman, directeur van IKC De Tamboerijn, vertelt meer over hoe er binnen het IKC De Tamboerijn in de praktijk gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden om de samenwerking tussen onderwijs en opvang anders te organiseren. Tijdens een plenaire discussie met de deelnemers van de IKC-dag op locatie zullen Jos Boonman en Margriet Hofstee, operationeel directeur Kinderopvang Zonnekinderen zich onder andere buigen over de volgende vragen:

  • Op welke manier kunnen onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers (wellicht in een combinatiefunctie) effectief bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen binnen een IKC?
  • Hoe maak je gebruik van onderwijsondersteuners en onderwijsassistenten in onderwijstijd, ook als je niet wilt doorontwikkelen tot IKC?
  • Heeft het samenwerken van verschillende professionals met verschillende expertisegebieden invloed op de ontwikkeling van jonge kinderen? Lees hier verder.