Branche positief over voorstel gratis kinderopvang

Drie dagen per week gratis kinderopvang, voor alle kinderen. Dat is het voorstel van GroenLinks. Wij vroegen aan branchepartijen BK en BMK wat zij van dit voorstel vinden. Bron: Kinderopvang Totaal

‘De BMK is heel blij dat de politiek zo duidelijk stelling neemt. GroenLinks onderstreept met dit voorstel de toegevoegde waarde van kinderopvang voor ieder kind’, zegt Hélène Smid van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang.

‘Door alle kinderen professionele opvang te bieden, krijgen kinderen, ongeacht of hun ouders werken, optimale kansen, wordt segregatie voorkomen en investeren we in de toekomst van onze kinderen en daarmee in onze toekomstige werknemers. Dit wordt mogelijk als het huidige financieringssysteem van kinderopvang op de schop gaat. De afgelopen weken kwam aan het licht wat de omvang is van de misstanden bij de Belastingdienst en hoe ouders de dupe zijn geworden van dat systeem. Een ander financieringssysteem vergoot de toegankelijkheid van kinderopvang en geeft ouders zekerheid over hun bijdrage in de kosten van kinderopvang.’ Zie ook de website van BMK.