Gemeente stimuleert opvang voor álle peuters

 

Er zijn gemeenten die er alles aan doen om peuteropvang voor elk budget mogelijk te maken. Zo ook de gemeente Wassenaar. Sinds 2018 kunnen álle peuters daar tenminste twee dagdelen per week naar de opvang. De gemeente financiert waar nodig.

Alle Wassenaarse peuters van 2,5 tot 4 jaar oud kunnen twee dagdelen per week naar een voorschoolse voorziening. Het kan gaan om een plek bij de kinderopvang, of bij een peuterspeelzaal. De gemeente heeft dit nu voor het tweede jaar op rij vastgelegd in de subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang.

Kans op goede start

De gemeente wil dat ieder kind de kans krijgt op een goede start op de basisschool. Peuteropvang draagt bij aan de ontwikkeling van taal en sociale vaardigheden. Om dat voor iedere ouder ongeacht budget toegankelijk te maken, stimuleert de gemeente ouders om hun kind ten minste twee keer drie uur per week naar een voorschoolse voorziening te laten gaan. ‘In Wassenaar wonen veel expats’, vertelt wethouder Inge Zweerts de Jong. ‘De oudere kinderen gaan vaak naar een meertalige school, maar de jonge kinderen blijven thuis. Het is belangrijk dat ook zij de Nederlandse taal goed onder de knie krijgen, anders komen ze met een taalachterstand op de basisschool. Educatieve peuterspeelzalen kunnen een belangrijk verschil maken.’ Lees hier het hele artikel.