Kinderen en ouders over hun leven en leren op het IKC

In september zijn Dorien Petri en Jeannette Doornenbal gestart met een onderzoek voor de Kennistafel PACT voor Kindcentra. Bron: Lectoraat Jeugd, Educatie en Samenleving.

"Integrale Kindcentra bestaan in Nederland al een jaar of tien en deze ontwikkeling is niet te stoppen. De indruk is dat zowel kinderen als ouders en professionals een meerwaarde ervaren in het werken volgens de principes, uitgangspunten en bouwstenen van een IKC. Desalniettemin zijn deze ervaringen, en dan zeker vanuit ouders en kinderen, weinig systematisch onderzocht. Vandaar dat wij in dit onderzoek op zoek gaan naar de verhalen van ouders en kinderen over hun ervaringen in het leven en leren in het IKC. Door de verhalen van ouders en kinderen over hun tijd op het ICK krijgen we inzicht in de werkzame factoren van een IKC.

We zullen, samen met drie studenten van Toegepaste Psychologie, gesprekken voeren volgens de methode Storytelling met ouders en kinderen van Laterna Magica in Amsterdam, Mondomijn in Helmond en Talent in Nijmegen. "