Hoe de familieschool kinderen uit de armoede wil helpen

Onlangs besloot Amsterdam 5,4 miljoen euro uit te trekken voor een vierjarig project met familiescholen waarbij gezinnen centraal staan. Bron NPOradio1.

Veel kinderen moeten er niet aan denken om langer naar school te gaan. Toch is dit hét recept van de familieschool om kinderen in achterstandswijken op een hoger plan te krijgen. Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds is enthousiast. "Als we deze kinderen niet op een andere manier les én tijd geven, dan gaan ze de vernieling in." 

Onderwijsverlenging  
Tom Snelting, directeur van de Amsterdams basisschool Het Talent, is een van de initiatiefnemers. Snelting ondervond dag in, dag uit dat de problemen en behoeften van de kinderen uit de wijk Osdorp te groot zijn om in de reguliere schooltijd op te lossen. "In de vijf uur op school moeten we ook rekenen en taal op het goede niveau krijgen. We komen simpelweg tijd te kort." Daarom is het de bedoeling dat kinderen op een familieschool, naast de reguliere lessen, een gezonde maaltijd, extra beweging en kunstzinnige- en culturele vorming krijgen. Door de onderwijstijd te verlengen willen de initiatiefnemers de talenten van de kinderen verder ontwikkelen. Lees verder.