Directeuren komen met versnelde opleiding voor nieuw personeel

Bron; KinderopvangTotaal.

De directeuren van drie kinderopvangorganisaties bundelen hun krachten en zijn gestart met een intensief opleidingstraject, waarin studenten binnen een jaar een diploma tot pedagogisch medewerker (niveau 3) behalen. ‘We zijn trots dat dit gelukt is.’

De kinderopvangbranche kampt met een enorm personeelstekort. Waar vind je gekwalificeerd personeel voor jouw organisatie? Hoe maak je het beroep weer aantrekkelijk voor studenten? Inge Hertsworm (directeur SKV, Vianen), Berrie Heinrichs (directeur SKPC, Culemborg) en Yvonne Schubad (directeur SKCN, Leerdam) besloten hun krachten te bundelen en zijn op eigen initiatief, in samenwerking met mbo-opleider Variva, een opleidingstraject gestart.

12 maanden

In twaalf maanden tijd worden de studenten opgeleid tot pedagogisch medewerker (mbo niveau 3), een opleiding die via het reguliere traject drie jaar duurt. ‘Dat vraagt veel van de studenten, je moet er compleet voor gaan om in een jaar zoveel kennis op te doen. Dat maakt dat we een serieuze selectie gevoerd hebben, voordat we gestart zijn met deze klas’, vertelt Yvonne Schubad. Lees hier het hele artikel.