Een kindcentrum in iedere wijk

Iedere wijk en ieder dorp in Nederland zou een kindcentrum moeten hebben waar school en kinderopvang samenwerken. Dat is, zoals Kinderopvang Totaal het heeft samengevat, de kern van een motie waar afgelopen week volop over geschreven werd. 

"De Kamer heeft met de motie Yücel/Tellegen verzocht om waar mogelijk de kwaliteitseisen en daarbij behorende toezichtkaders van voorschoolse voorzieningen, de buitenschoolse opvang en het basisonderwijs beter op elkaar aan te laten sluiten, zodat brede scholen en integrale kindcentra bevorderd kunnen worden”, aldus minister Asscher in een <link http: www.tweedekamer.nl kamerstukken brieven_regering external-link-new-window external link in new>brief over de motie.

Minister Asscher antwoordt dat hij twee acties in deze context heeft uitgezet. We citeren uit de brief;

“In <link http: www.tweedekamer.nl kamerstukken brieven_regering external-link-new-window external link in new>deze brief over het traject ‘Het Nieuwe Toezicht’ van 7 juli jl. heb ik aangegeven welke voornemens ik heb om vanaf 2017 de huidige kwaliteitseisen voor dagopvang en buitenschoolse opvang te wijzigen.“

Ook schrijft de Minister dat hij op dit moment laat onderzoeken welke behoeften en inhoudelijke motieven er in de praktijk zijn voor de samenwerking tussen opvang en basisscholen. In het voorjaar van 2016 zal de kamer over dit onderzoekc geinformeerd worden over de uitkomsten van het onderzoek en de eventuele vervolgstappen die daarbij passen.

<link http: www.rtlxl.nl rtl-nieuws-132237 fe8cfa0c-d72c-3b06-9ac2-6c39ab59c0f9. external-link-new-window external link in new>RTL nieuws besteedde zondag 29 november j.l. uitgebreid aandacht aan kindcentra: Annette van Valkengoed (dir) en ouders van Laterna magica en PvdA kamerlid Keklik Yücel aan het woord. (Item start bij 7.55 minuten.)