Peiling Brede Scholen en IKC's

Begin september hebben we een peiling op de site gehouden over de brede schoolontwikkeling in Nederland. In een week tijd leverde dat 353 ingevulde vragenlijsten op. De vragenlijst is vooral ingevuld door directeuren en coördinatoren van de school.

 

De belangrijkste resultaten: we treffen een beeld aan van grote ambities, waarbij de omvorming naar een integraal model veel genoemd wordt.  Momenteel bestaat de helft van de Brede Scholen uit een klassiek model ofwel een netwerk in de buurt. Als de ambities worden gehaald, is over twee jaar een derde van de scholen een IKC. Vooral het klassieke model zal steeds minder vaak voorkomen, terwijl de andere vormen minder worden verlaten.  

Als belangrijkste drijfveer wordt genoemd, Het optimaliseren van ontwikkelingskansen van kinderen  dmv het creëren van doorlopende ontwikkelingslijnen en een breed aanbod. Ook het bundelen van voorzieningen voor ouders en kinderen, en het optimaliseren van mogelijkheden tot talentontwikkeling bij kinderen zijn veelgenoemde drijfveren.