Training Doorgaande lijn in beeld

Wilt u de doorgaande lijn voor kinderen van 0-6 jaar vorm geven of verbeteren? De training ‘Doorgaande lijn in beeld’ kan u daarbij helpen.

De doorgaande lijn heeft de ontwikkeling van het kind als uitgangspunt: wat heeft een kind nodig om zich goed te ontwikkelen. Hoe zorgen we voor een natuurlijke brug tussen de verschillende settingen waarin kinderen opgroeien. Voorwaarde voor de doorgaande ontwikkelingslijn is een gedragen pedagogisch fundament met visie op de pedagogische opdracht en op educatie. Van daaruit worden programma’s, aanbod, werkwijze, kindvolgsystemen en overdracht op elkaar afgestemd. Een tweede voorwaarde is een goedlopende organisatie. De samenwerking tussen opvang, peuterspeelzaal en onderwijs wordt goed geregeld en vastgelegd.

Doorgaande lijn in beeld is een praktisch en oplossingsgerichte training voor alle leidinggevenden en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor jonge kinderen en is ontwikkeld door EtuConsult en {breed}.

Gedurende netwerkbijeenkomsten 0-6 jaar en in de praktijk van vele IKC’s hebben we een makkelijk hanteerbaar instrument ontwikkeld en onze aanpak verfijnd. Tijdens de training van 3 bijeenkomsten maakt u kennis met dit instrument, leert u het gebruiken en brengt u samen met uw partner van onderwijs of kinderopvang de doorgaande lijn van uw organisaties in beeld. Tussen de bijeenkomsten door werkt u samen verschillende onderdelen uit. Na de derde bijeenkomst gaat u terug naar uw IKC of brede school met een plan van aanpak waarmee u aan de slag kunt.

Wilt u meer informatie over de training, neemt u vrijblijvend contact op met Alice Jansen 06 - 53 49 81 82 of klikt u deze link aan <link http: www.etuconsult.nl>www.etuconsult.nl/202/doorgaande-lijn-in-beeld