Uurprijzen Kinderopvang in 2016 hoger

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft het Ontwerpbesluit Kinderopvangtoeslag 2016 aan de Eerste en Tweede Kamer opgestuurd. Uit de brief valt af te leiden dat de maximum uurprijzen voor kinderopvang met 0,7 procent zullen stijgen.

Ten minste, dat adviseert het kabinet. Dit meldt Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang & Peuterspeelzalen (BOinK).  

Het ontwerpbesluit is een concept. De Tweede Kamer en de Raad van State moeten zich nog buigen over het advies. Uiterlijk midden oktober wordt definitief bekend gemaakt wat de maximum uurprijzen voor de dagopvang, bso en gastouderopvang worden in 2016. De geadviseerd prijzen zijn: 6,89 euro voor de dagopvang, 6,42 voor de buitenschoolse opvang en 5,52 euro voor de gastouderopvang. De prijzen dit jaar zijn respectievelijk 6,84 euro, 6,38 euro en 5,48 euro.  

De maximum uurprijzen worden ieder jaar geïndexeerd. De hoogte van de prijzen hangt af van de verwachte stijging van de loonkosten en de inflatie op prijzen voor producten die Nederlanders in de winkel kopen. Klik <link http: www.rijksoverheid.nl documenten-en-publicaties kamerstukken aanbiedingsbrief-ontwerpbesluit-kinderopvangtoeslag-2016.html _blank>hier om de precieze prijzen per toetsingsinkomen te zien. 

© Nationale Onderwijsgids