Basisscholen gezocht voor project ‘Reflectie tijdens cultuureducatie’

In het kader van de NRO-call Kortlopend Onderwijsonderzoek Eerste fase willen Expertisecentrum Nederlands en Taalmij een samenwerkingsproject starten met enkele geïnteresseerde basisscholen die actief zijn op het gebied van cultuureducatie. De opzet is om aan te sluiten bij vragen uit de onderwijspraktijk m.b.t. de reflectie van leerlingen op activiteiten die in het kader van cultuureducatie ondernomen worden en het volgen van leerlingen op dit terrein met behulp van filmbeelden en een portfolio. Scholen zijn mede-onderzoeker en medeverantwoordelijk voor het plan van aanpak en het eindproduct.

Expertisecentrum Nederlands en Taalmij zijn experts in wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling op het gebied van betekenisvol, creatief en effectief taalonderwijs. Beide organisaties werken aan integratie van het taalonderwijs en andere vakken.

Vanwege de sluitingstermijn van de call op 4 april, en de intentieverklaring die voor 14 maart moet worden ingediend, is het de bedoeling snel een eerste bijeenkomst te plannen. De eerste voorbereidende onderzoeksfase is van september tot december 2017 en een mogelijke tweede uitvoerende fase, afhankelijk van goedkeuring van NRO, in 2018. 

Voor meer informatie: ✆ 06 2275 3376 | <link>MarijkeKienstra@taalmij.nl