Oudergesprekken door het hele land

Ouders & Onderwijs organiseert in het hele land oudergesprekken. Ouders delen tijdens deze gesprekken ervaringen en suggesties rond het onderwijs van hun kinderen.

Betrokken ouders

Alle ouders zijn betrokken bij het onderwijs van hun kind. Toch is het voor veel ouders best lastig om te weten hoe ze hun kind kunnen ondersteunen. Om je kind te kunnen bijstaan, is van belang te weten wat je kind leert en hoe ze het leren. Ook is het voor ouders niet altijd duidelijk wat rechten en mogelijkheden zijn, wat je dus mag vragen voor je kind, en hoe je goed voor je kind op kunt komen. Het vraagt kennis en vaardigheden om met school over het onderwijs van je kind in gesprek te gaan.  

Ervaringen delen

Ervaringen en suggesties delen, helpt ouders hun rol rond het onderwijs van hun kind beter in te vullen. Veel ouders vinden het spannend als hun kind bijvoorbeeld voor het eerst naar de basisschool gaat. Met andere ouders van gedachten wisselen over wat van school verwacht mag worden, kan die onzekerheid deels wegnemen. 

Oudergesprekken

Ouders & Onderwijs gaat overal in het land ouders met elkaar in gesprek brengen. Ouders kunnen zo informatie over het onderwijs uitwisselen en elkaar ideeën geven voor het ondersteunen van hun kinderen. Ouders & Onderwijs begeleidt deze gesprekken en kan de eventuele vragen van ouders beantwoorden. Volg onze berichten voor nadere informatie over locatie en data van oudergesprekken.

Nu al vragen over onderwijs?

Alle ouders met vragen en knelpunten over het onderwijs van hun kind kunnen terecht bij <link https: www.oudersonderwijs.nl over-ouders-onderwijs contact>het Informatiepunt van Ouders & Onderwijs. Neem contact op via <link>vraag@oudersonderwijs.nl of bel met 0800 - 5010.

Bron: Update Ouders en Onderwijs 3 november 2016