Onderwijs in de toekomst: praktijkvoorbeelden

In het kader van de Nationale Onderwijsweek presenteert het Platform Onderwijs2032 een <link http: magazine.onderwijs2032.nl titelpagina _blank>online magazine met praktijkvoorbeelden en blogs van de leden van de regiegroep. 

In januari presenteerde het Platform Onderwijs2032 haar <link https: www.oudersonderwijs.nl nieuws onderwijs2032-overhandigt-eindadvies-voor-inspirerend-en-motiverend-onderwijs>eindadvies. Ouders & Onderwijs verdiept zich samen met de overige leden van de regiegroep Onderwijs2032 verder in de uitwerking van het advies. De verdiepingsfase van Onderwijs2032 loopt tot 1 november 2016. De regiegroep bestaat uit de PO-Raad, VO-raad, AVS, Onderwijscoöperatie, LAKS en Ouders & Onderwijs.

Curriculumvernieuwing

In het online magazine ‘<link http: magazine.onderwijs2032.nl titelpagina _blank>Curriculumvernieuwing in de Onderwijspraktijk’ wordt nog eens uitgelegd waar Onderwijs2032 voor staat en wat de stand van zaken is. Daarnaast geeft het magazine praktijkvoorbeelden van hoe het onderwijs er in de toekomst uit kan zien. Wat doen scholen nu al? En hoe werkt dat in de praktijk? Daarnaast delen leden van de regiegroep hun ervaringen in blogs. Wat is toekomstgericht onderwijs? En wat is daarvoor nodig?

Ouders en het toekomstige onderwijs

Ook Peter Hulsen, directeur Ouders & Onderwijs, levert een bijdrage aan het magazine. Over het eindadvies zegt hij: In het advies 'Ons onderwijs2032' spreken ouders de nadruk op de persoonlijke vorming van kinderen aan. ‘Hoe wordt mijn kind een gelukkig en waardevol mens?’ Ouders zijn betrokken bij hun kinderen en daarom is het essentieel dat zij worden betrokken bij het onderwijs. Hulsen benoemt in zijn blog drie belangrijke punten: ruimte voor diversiteit in het onderwijs, dialoog tussen school en ouders en samenspel tussen alle betrokkenen.

Hoe nu verder?

Op <link http: onsonderwijs2032.nl _blank>de website van Onderwijs2032 kunt u het traject verder volgen. Ouders & Onderwijs verzamelt de inbreng van ouders en benut die voor de nieuwe Regiegroep Onderwijs2032. 

Reacties en ervaringen

Reageren op dit bericht? Ervaringen met nieuwe manieren van werken of goede tips voor Ouders & Onderwijs? Gebruik dan onderstaand formulier of mail naar <link>informatie@oudersonderwijs.nl. Ouders & Onderwijs verzamelt de inbreng van ouders en benut die voor de regiegroep Onderwijs2032. 

Bron: Ouders & Onderwijs