Terugblikken

“Job, ik bel je later deze week terug, we worden overstelpt met vragen over snotneuzen en dat vraagt even alle aandacht ”.  Collega’s in de kinderopvangsector waren er maar druk mee, de afgelopen weken.

Alle vragen zijn inmiddels beantwoord, er is een snotprotocol en gelukkig is duidelijk dat snottebellen en snotneuzen vrij normaal zijn bij jonge kinderen. En geen direct gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Het zijn, en waren bijzondere tijden. Het is vast te vroeg om terug te blikken. Maar als we dat gaan doen, laten we zeggen over een jaar of vijf, dan staat bij mij in ieder geval de snotneus hoog in het lijstje van memorabele Corona-momenten. Ik zal me tegen die tijd ook vast en zeker herinneren dat die  ‘snotneuzen-periode’ ook de periode was waarin Zosja het daglicht zag. Want zoals u weet, {Breed} wordt Zosja en aan de lancering ervan wordt achter de schermen snotje- hard gewerkt.

Op 3 september a.s. verschijnt de eerste nieuwsbrief en heeft u de berichten over de kwaliteitssprong van {Breed} naar Zosja gemist, in deze nieuwsbrief leest u er alles over. En schrijft u zich vooral in voor Zosja, als u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws over kindcentra, onderwijs en opvang, en alle boeiende ontwikkelingen daaromheen.

Nu we toch bezig zijn met vooruitkijken, de zomervakantie staat voor de deur, vrijdag al voor de regio Noord. Dat betekent voor ons ook even een zomerpauze. Ik wens u allen dan ook alvast een prachtige en gezonde zomer toe. En graag tot Zosja in september.

Job van Velsen.