Wijsheid en Groei

De basisscholen zijn vanaf maandag 8 juni weer voor alle leerlingen open. De kinderdagverblijven en BSO's komen weer in hun normale doen en hopelijk houden we mijnheer Corona voorlopig, of nog liever, voor altijd, buiten de deur. Dat virus heeft genoeg ellende veroorzaakt, zou ik zo zeggen.

Aan de andere kant, elk nadeel heeft zijn voordeel. De afgelopen maanden zijn er zoveel fantastisch mooie initiatieven en ideeën ontstaan, juist door zoiets als een Covid-19 lock down. Alternatieve, creatieve manieren van lesgeven zijn aangeboord, uitgewerkt, gefilmd en verspreid. Geweldig te zien wat een plezier er van al die verschillende filmpjes afspatte. Ik werd er oprecht door geraakt, ook omdat die initiatieven, zo puur, fris, origineel, creatief en positief, laten zien hoe mooi, leuk, belangrijk en betekenisvol ons vak, werken met kinderen, kan zijn. Een gouden promotie dan ook voor het beroep leerkracht of pedagogisch medewerker. 

Ook wij hadden als EtuConsult de afgelopen maanden meer dan gewoonlijk ruimte om onze creativiteit, ervaringen en kennis aan te boren. Er was tijd en ruimte om al lang borrelende Ideeën en nieuwe initiatieven verder uit te werken en concreet te maken. Boven deze inleiding ziet u dan ook niet voor niets een spiraal, hét symbool voor wijsheid en groei. "Maar wat heeft dat te maken met {Breed}?", hoor ik u nu denken? Heel veel! Maarrrrr....Ik vraag u nog een weekje geduld te hebben, dan leest u er alles over in een extra {Breed} die volgende week verschijnt. We zijn namelijk zo trots op dit initiatief dat we daar een aparte special voor gaan maken. Tot die tijd wens ik u veel wijsheid en groei! Job van Velsen