Voorjaar

Scholen en kinderdagverblijven in de wereld worden tijdelijk gesloten, wijken, steden afgegrendeld, grote evenementen worden of zijn geannuleerd. Enige weken terug stond bij wijze van spreken de klimaatcrisis op nummer 1, nu is de wereld in de greep van het Coronavirus. Er zijn er extra nieuwsuitzendingen en, gelukkig, speciale websites geven een antwoord op de vele, vele vragen.

En aangezien de Carnavalvakanties sinds deze week allemaal weer achter de rug zijn, is het natuurlijk volstrekt logisch dat de kinderen die weer naar school, IKC of kinderdagverblijf gaan, hun vragen meenemen in de klas. En dan zal er hopelijk menig goed kringgesprek met elkaar plaatsvinden en wat mogen we trots zijn op de verantwoordelijkheid die we daarin hebben als professionals in onderwijs en opvang. Maar makkelijk is het allemaal niet, want ook wij hebben onze vragen. De wereld is verwarrend en maakt onzeker. In die context kwam ik, op zoek naar inspirerende sprekers voor het Landelijk IKC congres in september 2020, afgelopen week weer eens bij de afscheidsrede van Micha de Winter, uit 2017 met als titel Pedagogiek van Hoop. Micha laat zich daarbij inspireren door Lea Dasberg, zie boven. Ik voeg de afscheidsrede toe aan deze {Breed}, ik beveel hem van harte aan.

En het programma van de Landelijke IKC dag? Een tipje van de sluier, al drie jaar achter elkaar zaten wij achter een zeer gewenste keynote spreker aan en inderdaad....3 maal is scheepsrecht. We zijn zo blij dat we in september 2020 de dag kunnen openen met........U leest in in de volgende {Breed}

Job