Alaaf

Afgelopen vrijdag waren we in het kader van de PO-Raad IKC dagen op locatie in Panningen, nabij Venlo. Dat betekende voor mij om half zes op en ruim twee uur met de trein, heerlijk, om op tijd in Limburg te zijn! Aangekomen op de bestemming wist ik meteen weer waarom we deze locatie gekozen hadden. 600 m2  totaal anders ingerichte onderwijs en BSO ruimte. Een enorm uitdagende leeromgeving waar de drie kernwaarden, grafisch vormgegeven op de ruwhouten wanden, je van alle kanten toelachen. De vele posters met Femke 1, prinses Carnaval 2020, leerling op dit IKC, gaven een extra vrolijk en lokaal tintje aan dit bezoek.

Lef, ondernemerschap, trots ook op je werk, een goede relatie, kampvuurgesprekken noemt Jitske Kramer dat, en de wil om het samen op te lossen. Dát bleken ook hier weer cruciale ingrediënten van een succesvolle samenwerking binnen een IKC te zijn.  Letterlijk vertelden beide leidinggevenden: “problemen, die lossen we samen op, dat vinden we zelfs leuk”. En even later zag, voelde en hoorde je diezelfde dingen terug, nu uit de mond van de directeur-bestuurders.

Het zijn, zo krijgen we ook van de deelnemers terug, leerzame en boeiende bijeenkomsten. Mocht u belangstelling hebben om een dergelijke IKC dag op locatie te bezoeken, houdt u dan onze nieuwsbrief en die van de PO Raad in de gaten.

En ondertussen zijn we al volop bezig met de 8ste Landelijke IKC dag, waarvan u in deze nieuwsbrief een Save the Date aantreft. Ook die dag, in september, programmeren we weer een groot aantal boeiende locaties en initiatieven op het gebied van IKC. Wat niet wegneemt dat we altijd op zoek blijven naar weer nieuwe aansprekende voorbeelden. Zet ze gerust op de mail. Ik zou zeggen, alaaf, een mooie voorjaarsvakantie en tot in maart.

Job