‘Hoe halen we het beste uit ieder kind?

Congressen, evenementen en excursies

De Landelijke IKC-dag is in vijf jaar tijd een begrip geworden. Een dag om inhoudelijk gevoed te worden met het laatste nieuws en ontwikkelingen vanuit politiek, wetenschap en praktijk. Maar ook hét moment om handige contacten te leggen en samen met collega’s eens wat langer stil te staan bij de belangrijke vragen rond IKC-vorming. Kortom, een must voor iedereen die – in welk stadium en in welke rol dan ook- bezig is met de ontwikkeling van een kindcentrum. 

Tijdens de zesde editie stond alles in het teken van de vraag ‘Hoe halen we het beste uit ieder kind?’ Een veelgehoorde slogan, die we graag met u willen afpellen tot de kern. Want: Wie zijn ‘we’? Wat is ‘het beste’? En waar begint en eindigt de verantwoordelijkheid van het kindcentrum als het gaat om gelijke kansen op ontwikkeling, gezondheid en geluk voor ieder kind? 

Dit jaar een record aan deelnemers. 420 bezoekers, 20 deelsessies en een fantastische inleider, Luk DeWulf. Luk vertelde een inspirerend en motiverend verhaal over hoe talenten en resultaten hand in hand gaan. En, niet onbelangrijk, hij reikt ons de sleutels aan voor succes. Zijn slogan? Ieder kind heeft talent, als het maar wordt gezien. 

En een dagafsluiting met een creatief talent, Coen Witteveen, saxofonist bij o.a. Typhoon die ieder met zijn verhaal, en mini-optreden in zijn hart raakte. Hij maakte de slogan van de dag; Ieder kind heeft talent, als het maar wordt gezien, met zijn verhaal concreet.  

De volgende IKC-dag zal plaatsvinden in september 2019.