De Eén en de Ander

Twee levensgrote beelden, de Één en de Ander. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe ver ook van elkaar, zij reiken elkaar de hand. Altijd verbonden, grenzen vervagen want zij zijn De Éen en de Ander.

Ook anderen willen zij de hand reiken, aan kinderen op de eerste plaats. Kinderen in Almere. Of kinderen van daarbuiten. De Eén en de Ander bouwen bruggen, rijgen een ketting, realiseren een netwerk. En de kinderen leren met en van elkaar.

Kinderen leren elkaar en elkaars wijk kennen via de Een en de Ander. Hoe het eraan toe gaat op een andere school en hoe het leven is in een andere wijk of regio. Wie er wonen, wat je buurt bijzonder maakt, wie bekend zijn in de buurt, welke culturen er zoal leven, de geschiedenis van de wijk, en wat er te doen is. Want de Een staat op de ene locatie, de Ander op een locatie verderweg.

De Één vertelt het de Ander via de kinderen. Zijn er dezelfde activiteiten, welke lessen worden gegeven, waar zijn kinderen trots, zijn er vragen waar de ander wat in kan betekenen?. “  

Het beeld
Voor dit concept ontwierp Wouter Stips een multifunctioneel sculptuur, verrassend van eenvoud,aaibaar, vriendelijk, humoristisch en uitnodigend. Het beeld is exclusief gekoppeld aan het concept De Een en de Ander De beelden van 150 cm hoog, zijn uitgevoerd in polyester en kunnen makkelijk verplaatst worden mbv een onderstel met wieltjes.

De uitvoering van dit concept wordt bewaakt door Dieuwke Fokkema en Job van Velsen, in samenwerking met Wouter Stips.

Wilt u de Een of de Ander in de toekomst op uw Kindcentrum? Neem contact op met Job van Velsen.